Musical Mamma Mia

Musical Mamma Mia

Jij hebt mij indertijd in de kou laten staan. Dus ik ben toen bewust een andere weg op gegaan. ‘T is toch te gek. Ik lijk wel 17. Het was een flashback toen ik jou hier weer tegenkwam. Stond mijn hart weer in vuur en vlam. En direct is alles of het zo hoort. En direct gaat mijn verstand overboord. Ohwoho, Mamma mia, help daar ga ik weer. Iedereen kent dit lied, misschien beter in het Engels, maar de liedjes blijven vrolijk!

 

Het theater

Vanaf september 2018 kan je de musical zien in het Beatrix Theater te Utrecht. Het theater is gemakkelijk te vinden en op alle manieren bereikbaar. Let er wel op dat je op de juiste plek je auto parkeert, anders heb je een duur avondje. Ik had mijn auto geparkeerd bij de jaarbeurs en de eindschade was 16 euro. Er is ook een garage onder het theater (lees: Garage Croeselaan). Hier betaal je 13 euro. Hou je van lekker snacken? Dan kun je het beste zelf wat meenemen, want ze vragen in het theater de hoofdprijs voor een flesje drinken en iets lekkers. Voor 2 personen ben je ruim 13 euro kwijt en dan heb je twee flesjes drinken en een klein kokertje met pringles.

 

Het verhaal

Mamma mia gaat over Donna en haar dochter Sophie. Zij gaat trouwen en wilt niets lievers dan weggegeven worden door haar vader. Maar wie is dat? In de tijd dat haar moeder zwanger raakte, zag haar moeder 3 mannen. Maar wie van die drie is nou haar echte vader? Sophie besluit om alle drie de mannen uit te nodigen. De ontmoeting brengt toch meer met zich mee dan Sophie had gedacht. Donna krijgt ook bezoek van haar vriendinnen en samen halen ze ook herinneringen op van de tijd dat ze Donna & The Dynamo’s waren.

De musical

Ik kan je vertellen dat je zeker naar de musical Mamma mia moet gaan als je van feelgood musicals houdt. Je wordt er echt vrolijk van en de cast speelt alle personages zoals je gewend bent uit de film. Dat de liedjes in het Nederlands gezongen wordt, vind ik totaal niet storend. Eerder juist leuk, want je kan meezingen. Helaas speelde Antje geen Donna die avond, maar alle spelers die zongen, hadden een dijk van een stem. Ik zou zo nog een keertje gaan.

De prijs varieert van 40 tot 100 euro. Dit alles heeft voor een groot deel te maken met de plek waar je gaat zitten. Ik heb tijdens de voorstelling op een balkon gezeten en ik had geen betere plek kunnen bedenken voor de prijs. Ik kon alles goed zien, geluid klonk top en alle mimiek was nog prima te volgen. De musical duurt ongeveer 2,5 uur inclusief de pauze.

 

Heb jij de musical al gezien? Of ga je er nog naar toe?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *